İnsan kazanmak ister.
Bir iş sahibi olmak ister.
O kariyeri ister.
Az çalışıp çok kazanmak ister.
Hemen rahat emek ister.
Ve emekli olmak ister…
Emekli olmak ya da olamamak pek çoğumuzun gündeminde... Her yerde bu soruları duyabiliyoruz. “Ne zaman emekli oluyorsun? Senin emekliliğine ne kadar var? Sana da erken emeklilik var mı? Kaç prim eksiğin var? Yılı doldurdun mu? EYT kanunu sence ne zaman çıkar? EYT seni de etkiliyor mu?....” gibi devam eden sorular.
Peki, emeklilik ne? İnsan emekli olduğunda ne yapmayı planlıyor? Neden insan emekli olmayı bu kadar istiyor?
İstediği zamanda yatıp isteği zamanda kalkmak mı?
Daha özgür olacağı düşüncesi mi?
İşimi bitirdim, artık dinleniyorum. Maaşım da sabit gelsin çalışmayayım mı?
Herkesin kendi içinde nedenleri var. Kimi maddi kaygılarından kurtulacağı inancı ile emekliliği cazip hale getiriyor. Kimisi ise işini sevmediği için emekliliğini dört gözle bekliyor. Bir de zıttında bazı insanlar da var emekliliği hak etmiş. Ama emekli olmak istemiyor? Buradaki farklılık ne?
Hâlbuki insan işe girmek için o kadar çabalar. İşe girdikten sonra da zihnini bir emeklilik düşüncesi kaplar. Prim günlerini hesaplar…
Her işin kendi içinde zorlukları vardır. Sevmediğimiz ve sevdiğimiz yanları mutlaka olur. İnsan sevdiği işin sevmediği yanlarına katlanabilir. İşini severek yapmak ister. Keyifli ve faydalı bir zaman geçirmek ister. Vaktinin çoğunu çalışarak geçirir çünkü.
O nedenle iş yerinden emekli olmak hayattan emekli olmak demek değildir.
Doğaya baktığımızda yaşlanmış bir ağaç emekli olmuyor. Yaşlı da olsa o ağaç meyve vermeye devam ediyor.
Bir bal arısı artık çok yoruldum. Emekliye ayrıldım. Bu yıl bal vermeyeceğim demiyor.
Bir anne emekli olamıyor. Evladı kaç yaşında olursa olsun emek vermeye devam ediyor.
ÖSS sınavında 60. soruya gelince ben emekli oldum diyen bir öğrenciye denk gelmiyoruz.
Hayat aslından bir işi bitirdiğimizde yeni bir işe koyulmamızı istiyor bizden.
Bir önceki emekli olduğumuz işte artık ustaydık ve bu yeni iş, zor gelecek… Çünkü çıraklıktan başlayacağız. Ama zorluk tek başına yaratılmamış. Hiçbir öyküde zorluğu tek başına görmeyiz. Kardeşi olan “kolaylıkla” birlikte girer öykümüze “zorluk.” O nedenle biz biliriz ki; her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
Gerçekten!
Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
Emeklilik fiilen olmaktan önce nörolojik de bir durum. İnsan aklını yitirene kadar, vücut nereye kadar yetiyorsa o kadar çalışır aslında. Emeklilik diye bir şey yoktur. Yaşlandığımızda yüklerimizin hafiflediği dönemler olur. Nefes alıyorsak hala emek devam eder.
Özünde insan yaptığı işin o kısmından emekli oluyor. Ama toplamda emek bitmiyor. O zaman emeklilik diye bir şey yok. İş değişikliği var. Emek değişikliği var. O işin emeğini verdim, ayrıldım. Şimdi bu işi yapıyorum. Tam da yaptığımız buyken; Emekli olmak için o kadar çaba ve heyecan içindeyiz. O zaman kendimize doğru soruları soralım “gerçekten benim için emeklilik ne?”
Baktığımızda emeklilik durup dinlenmek değil. Öyle olsa emekli olanlar kendileri için bir uğraş arayışına girmezler. O kursa mı gitsem bu kursa mı? Emekli beyler evde oturmanın o kadar keyifli olmadığından bahsetmezlerdi.
Hayatta hiçbir şey durmuyor. Hayat durağan değil, hep bir döngü var. Hareket var. En önemlisi ise bizim bu hareketlere ihtiyacımız var.
Peki, neden insan hareketini durdurmak ister? Ya da durabileceği yanılgısına düşer? Ne demiş atalarımız” İşleyen demir paslanmaz.” O zaman bizim pasımızı atmak için hareket etmeye ihtiyacımız var. Çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. Bize iyi gelen şey, bizi mutlu eden şey emeklerimiz, ürettiklerimizdir. İnsan bir şey üretmez ise ne olur? Zıttında tüketim isteği artar. Çünkü hayatta boşluk yok.
“İçimde bir sıkıntı var.” “ Canım bir şey istiyor, ama ne olduğunu bilmiyorum.” “ Bir şeyler yapalım…” Bunlar o boşluğu doldurma cümleleri olabilir mi? Biz ne zaman boşluğa çıksak aslında orayı hemen doldurmak isteriz. Bu insanın yaradılışı gereği olan bir şey. O zaman yaradılışımıza uyumlu davranmak bize iyi gelecektir. Yani aslında üretiyor olmak insana iyi gelir.
Ve insan hayattan emekli olamaz, son nefesine kadar.
İnsanın amacını biliyor olması önemli. Bu hayatı ne için yaşayacağız? Bazıları zengin, bazıları şöhret, bazıları huzur, bazıları emeklilikte rahat etmek için kendini hazırlamış.
Bazıları çalıştıktan sonra hayatın olduğuna inanıyor. Oysa bu ancak ara hedef olabilir. İnsan ancak ölünce emekli olabiliyor.
Gücümüz yettiği müddetçe hep üretmek ve doğru sebepler oluşturmak dileğiyle…
Emeklilik Modu
Reviewed by Deneyimsel Tasarım Öğretisi
on
Eylül 01, 2022
Rating:
İnsan üretirken yorulur ama yorgun olmaz. Dinlenir yorgunluğu geçer. Ama yorgun olmak ataletle ilgilidir. İnsan hareketini durdurduğunda, üretmediğinde yorgun olur. Yerinden kalkmak, birşey yapmak istemez. İnsanın kendine yapabileceği en kötü şey de budur.
YanıtlaSilİnsan yasaminda urettikce canli ve diri olacaginin farkindadir.Yaş aldikca hayati biraz yavaslar,somut degerlerden cok soyutluk daha onemli olur.Bilgi ve birikimlerini aktarmasi oldukca da nefes alir.Yaşam amaci olur.Hayati algilamasi derinleşir, hos görüleri artar, yüzündeki huzur karsi tarafa da yansir.Her zaman emek verilecek birseyler vardir.Mesele onu fark edebilmektir.Sahip olunan değerlere kiymet verip vefalı olmaktir.iste o zaman ne kadar yas almış olursan ol,bu hayat seni elemedikçe emekli olmayacağını bilirsin.Ve sana verilen yasama ,ömüre sahip çıkarsın.Kaleminize sağlık.
YanıtlaSilEmeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş
YanıtlaSilİnsan emeklilik nörolojisini kaldırabilen bununla yaşayabilecek bir canlı değil. Mutlaka üretmesi gerekiyor.
YanıtlaSilİnsan aslında urettikce mutludur ..tükettikçe sadece gecici haz yaşar...ne güzel yazdınız....emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilEmekli olup rahat etme düşüncesi bizim zannimizdan başka bir şey değildir. Ama nedense insan rahat edeceğini düşünür.
YanıtlaSilÇok güzel anlatmışsınız insanın hayatta hep üretim içinde olması gerektiğini
YanıtlaSilBir işte profesyonel olunca oradan emekli olabiliriz. Ama hayattan emekli olamayız.
"Xorluk tek başına yaratılmamış"... Bu gerçeği unutur ve nankör olur insan. Olan da sadece kendine olur, kendine ettiği zulümle kalır. Ne gerek vardı o kadar aşırı kaygıya... Keşke...
YanıtlaSilHedefsizlik insani çok yorar.
YanıtlaSilİnsan emekli olunca bir şeylerden kurtulacağını düşünür, çalışmaktan yorulduğu için de emekli olmak için gün sayar. Oysa ki tüketmek için değil üretmek için çalıştığında insan hayata daha güçlü tutunuyor. Hayata karşı zorda olsa bedel ödeyen, yorulsa bile bir işin ucundan tutmaya çalışan insan yaşlanmaz yaş alır.
YanıtlaSilAslında insanoğlu hayatta hep mutluluğu ve başarıyı arıyor ya, emekli olduğumda da mutlu ve başarılı olacağını düşünüyor. Halbuki mutluluk insanın iç dünyasında olan bir şey. Bazı insanlar çalışırken de çok mutlu olabilirken, bazı insanlar her şeyi dış dünyadan bekledikleri gibi, mutluluğu da dış dünyadan bekliyor. Emekli olsam,işe girsem, evlensem, bu adamdan ayrılsam, çocuk sahibi olsam, çocuğun büyüse, çocuğu evlendirsem mutlu olacağım diye zanneder.
YanıtlaSilEmekli olmayı istiyoruz, oluncada üretimde kalmıyorsak sürekli şikayet eden, herşeye kusur bulan,sürekli bir yerlerimiz ağrıyan birine dönüşüyoruz.
YanıtlaSil"Gücümüz yettiği müddetçe hep üretmek ve doğru sebepler oluşturmak dileğiyle…"
Ne güzel anlatılmış
Elinize sağlık
Çok güzell anlatılmış Emeklilik kavramını değiştirmeli 👍
YanıtlaSilYa emeklilik ya da emek değişikliği. Hangisini kendin için uygun görüyorsun ? Harika bir yazı. Emeklerinize sağlık
YanıtlaSil" insan hayattan emekli olamaz " İnsanların yanlış inanışları emekliliği beklerken hayatın geçiyor olması güzel anlatılmış yüreğinize kaleminize sağlık..
YanıtlaSilEmeğinize sağlık
YanıtlaSilÇok doğru gecen sene emekli oldum yıllardır beklediğim sonunda olmuştu şuan daha çok çalışıyorum daha cok yoruluyorum ne oldu diye düşünürken hedefsizlik çok yorucu olduğunu anladım teşekkür ederim
YanıtlaSilHayattan emekli olunmaz çok doğru
YanıtlaSilİş hayatında insan emekli olur belki ama hayat emekliliğe müsade etmiyor. İnsan hedefi oldukça mutlu olur.Çok güzel yazı emeğinize sağlık...
YanıtlaSilyasemin
YanıtlaSilEmekliligi en guzel yasayan kayinpederim derim
Oyle guzelki hep uretimde yuruyus yapar ihtiyac giderir
Isine sahip cikar
Birde dayim vardir hayati zindan eder takintili olmus Rabbim ona yardim etsin
Iyki dto var hekesi tanima sebebim oldun
Birde sevgili esim henuz43 yasinda fakat sag lop oldugu icin hep emekli gibi yasamak istiyor
Çok güzel bilgiler.
YanıtlaSilİnsan ancak ölünce emekli olur olmalı. O yüzden dinimiz ne diyor iki günü eşit olan ziyandadır. Eğer öyle olmasaydı sadece gençler için denirdi
YanıtlaSilİnsana güç veren hayatta motivasyonunu arttıran kıymetli bir paylaşım olmuş, çok teşekkürler
YanıtlaSilEmekli olduktan sonra dershanelerde çalıştım. Mesleğimin zirvesine ulaştım. Kendimi Emekli Gibi görmedim. Öğrenci yetiştirmeye devam ettim. Şimdi de bahçe yaparak üretime devam ediyorum.
YanıtlaSilcok guzel açıklanmış emekli olmak için nefes almamak lazim işleyen demir pas tutmazmış onun icin nefes aldıkça boşlukları doldurmaya devam hayat boşlukları sevmez illakli doldurulur.herzmaan derim mücadele devam umut varsa hayat vardir.
YanıtlaSilBiz kadınlar ölene kadar emekli olamayız, olduğumuzu sanırız. Çünkü gençlikte birden fazla işle meşgul olan bizler, emekli olduktan sonra da ev işlerine devam ettiğimiz için üretim sürecimiz hiç bitmez. Allah izin verdiği sürece de devam.
YanıtlaSilTam da şu an ihtiyacımız olan yazı, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilYağmur
YanıtlaSilHer zorlukla beraber bir kolaylık vardır 😅
Çok güzel anlatmışsınız emekli olan bir insanın içindeki durumu. Ve nasıl çıkacağını.
YanıtlaSilÜmit veren bir yazı olmuş..
YanıtlaSilİnsanı Emekli olma isteğinden vazgeçiren etkili bir yazı olmuş.. Maşallah, elinize sağlık… emek olmadan ekmek olmaz, son nefese kadar ALLAHın rızasını kazanma yolunda doğru bedeller ödemeyi nasipse etsin RABBİM bize… 🤲🌸
YanıtlaSilNefes aldıkça emek vermek de devam ediyor. Peki insan iş hayatı bitince, yaşlanmaya başladığında neye emek vermeli ?
YanıtlaSilHayatta emeklilik kelimesini çok güzel ifade ettiniz kendimi sorguluyorum bu emeklilik olayı benim için mi yazılmış hayatta emeklilik hayat bitinçe olurmuş kaleminize emeğinize sağlık teşekkürler
YanıtlaSilKurumsal hayattan emekli olmak, her şeyden elini eteğini çekmek demek değildir. Hayatta bir çok rol var. Kurumsaldaki rol bitince başka rollerimiz devreye girmeli ve başka alanlarda üretim yapmaya devam etmeliyiz.
YanıtlaSilEmeklilik, bireysel emeklilik, EYT...Şu an en çok konuşulan konular...Peki, insan pasifte kalınca kendini nasıl hisseder? Bu sorunun cevabını gerçekten merak etti mi insanoğlu acaba?
YanıtlaSilSon nefesine kadar üreten olmak ve ataleti red etmek...
YanıtlaSilİhtiyaç karşılayan bir yazı ile bizleri buluşturduğunuz için teşekkürler.
Emeğinize sağlık
YanıtlaSilOnca yıl çalışınca emekli olunca dinleniceği sanıyor insan oysa hareketi durdurunca yoruluyor. çok güzel bir tespit hayattan emekli olunmuyor
YanıtlaSilSen hedefini ve bedelini seçmezsen, hayat sana farklı farklı ve seni bir yere götürmeyecek bedeller ödetir.Emekli olup kendine hedef koymayan insanların çok yoruluyorum diye şikayet etmesi bundan.
YanıtlaSilİnsan hayat boyu öğrenci olduğu gibi hayat boyu da çalışmalı.
YanıtlaSilHayat bedel ve karşılığı üzerine kurulduğu için, insan bedel ödemediği zaman ve öğrenmeyi durdurduğu zaman yaşasa da ölmüş demektir.
İnsan son nefesine kadar bu hayattan emekli olamaz. Gercekten çok güzel özetlemiş.Bir çok insan boşluğa düşerim korkusuyla emekli olmaktan korkuyor, bakış acımızı değiştiren bir yazı, emeğinize sağlık çok teşekkürler 👏
YanıtlaSilHayattan emekli olunmaz ne kadar doğru
YanıtlaSilAnnem sabun yapmaya başladı. Tarhana, domates hiç yapmazdı, şimdi onlarla meşgul. Babam da telden araba, bahçe işleri... Bizimkiler çok çalışıyordu, işi bırakınca da böyle meşguliyetlere adadılar kendilerini. Üstelik hiç bir zorunlulukları yok ama nasıl motiveler! Hayranlıkla izliyorum. Onlar böyle çalıştıkça gençleşiyor, gençlere taş çıkartıyorlar.
YanıtlaSilMüthiş bir bakış açısı müthiş bir yaklaşım
YanıtlaSilÜretimde olmanın ne kadar kıymetli olduğunu özetleyen bir yazı.
YanıtlaSilÇok güzel bi yazı emeği geçenlerin ellerine sağlık. Hayatın emekliliği yok. Bir işi bitirince yeni bir işe koyulmalı ve yeni bir çıraklık başlatılmalı. Bu insanı diri ve zinde tutar. Yoksa insan o çok istediği emeklilikte artık kendini dinlemeye başladıkça hastalıkları ve depresyonu artar. Hayatta durağanlık yok ya yukarı ya aşağıya doğru hareket. Kararı biz vereceğiz. Hangisi?…..
YanıtlaSilKavramlar üzerine çok düşünülmesi gerektiğini düşündürdü bu yazı bana. Gerçekten emeklilik ne, neden emekliklik kavramı var .teşekkürler
YanıtlaSilEmeklilik ve tatil insanlar için aynı algı. Üretimin durduğu tüketim ağırlıklı bir dönem. Oysa insanın hayattan keyif alabilmesi için üretimin içinde tüketimlerinin olması gerek. Yoksa hep daha fazla tüketmek için şikayet ediyoruz. Ya da başkalarının tüketimlerini ve imkanlarını istiyoruz. O yüzden emekli olmanın üretimi bırakmak değil üretimin yer değiştirmesi şeklinde anlatılması çok hoşuma gitti. Teşekkürler , emeğinize sağlık..
YanıtlaSildogada olmayan sende de yok aslinda
YanıtlaSilEmeklilik düşünemiyorum bile hele bir annenin…
YanıtlaSilHer daim üretimde kalalım
Emekliliğe farklı bir bakış açısı, güzel bir yazı emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBaşıboş olmak için yaratılmayan insan emekli olduğunda başıboş olmayı üretemeyen insan olmayı tercih etmemeli
YanıtlaSilElinize sağlık. Hep üretimde kalmak için güzel bir farkındalık oluşturdunuz .
YanıtlaSilİnsanı diri tutan şey üretim başka bir yolu yok...
YanıtlaSilİnsan her daim üretimde kalmalı çünkü bilinenin aksine üretimde olan dinlenmiş olur tüketimde olan değil. Bu durumu anlatan çok güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilİnsan hayattan emekli olamıyor :)
YanıtlaSilİnsan ürettikçe kendini daha iyi hissediyor
YanıtlaSilNe doğru, üretmek lazım... günümüzde iş hayatında bile üretim yapmadığımız, sanal dünyalarla boğuştuğumuz düşünülürse belki de emeklilik gerçek üretim için güzel bir kapı açar...
YanıtlaSilÇok güzel bir yazı. İnsan ürettiği müddetçe mutlu hayatı anlamlı
YanıtlaSilÜretken insan mutlu insandır.Hayatan emekli olmuyorsun işinden emekli oluyorsun. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilİşleyen demir ışıldar ✨ insanın yaşına göre kendine hareket oluşturması insanı diri yapar.
YanıtlaSilÜretmeyen tüketir 🐣
YanıtlaSilBoş kalmak kendini dinlemeye başlamak.. yok başım ,kolum,belim her yerim ağrıyor demeye başlamak. Tabi ki her yaşın farklı uğraşları var ama mutlaka kendini geliştirecek ve üretecek birseyler vardır. Yeter ki yapmak iste. Üretmek için tüketmek...
YanıtlaSilO kadar güzel bir yazi olmuş ki, insanoğlunun yaşadığı bunalim sebebi, çünkü yanlış anlam yüklemisiz emeklilige, işin doğrusu nedir cok guzel anlatılmış emeklerinize sağlık
YanıtlaSil"Üretmek için tüketmek ". Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık 🙏
YanıtlaSilEmeğinize sağlık.coj güzel bir yazı
YanıtlaSilHareket etmek insana hep iyi gelen birşey. İnsan sevdiği işten emekli olmak istemez... ne güzel yazı.
YanıtlaSil👏👏👏 Tebrikler teşekkürler...
YanıtlaSilHer bir makale ufkumuzu açmaya vesile oluyor.
Bütünün hayrına, öncelikle insanlığa hizmet etmeye devam inşallah hoş bir sada bırakabilsek ne mutlu
Saygı ve sevgilerimle...
“Doğru sebep oluşturmak “ çok güzel bir kavram. Sebeplere odaklanmak, ne hafifletici bir düşünce...
YanıtlaSilHayatta durağanlık yok. Gerileme var.
YanıtlaSilEmeğinize ilminize sağlık ⚘️
YanıtlaSilİnsan kesinlikle üretmeli ,mutsuz oluyorsun ama üretmek birşeyler yapmak yapmaya çalışmak insanlara dokunmak gerçekten çok çok güzel ben emekliliği sevmedim evde oturmaya programlı biri değilim olamadım o yüzdende gücüm yettiği kadar çalışmaya üretmeye devam....
YanıtlaSilEmekli olunca hastalıklar artıyor durmak iyi gelmiyor
YanıtlaSilEmeklilik günümüzde o kadar büyütülmüşki, lastik gibi nereye çeksen uzuyor.
YanıtlaSilİnsanlar yaptıgı işten emekli olur, hayattan değil.
Yaptıgınız, çalıstığınız isten emekli oluncada dısarıdaki hayatınız devam ediyor.
Belki maddi anlamda farklı düsüncelere sahip olabilirler.Ama en kral emekliligide alsan ayakların ben yoruldum emekli olucam demez, kalbin ben yoruldum emekli oldum demez
Emeklide olsanız yine üreteceksiniz yine tüketeceksiniz.sadece dinlenicem hayatımı yasayacam derseniz
Hayat size emekliliği pişman eder.
Insan çalışmaya alışık olduğu zaman emekliliğe ayrilamiyor vücut alışmış çünkü. Çok güzel anlatılmış teşekkürler.
YanıtlaSilİnsanın tam usta olduğu, bir çok deneyim sahibi olduğu bir zamanda vede en önemlisi o kıymetli donanımı aktarıp insan yetiştireceği zamanda her şeyi yok sayıp silip atmak çok acı değilmi?
YanıtlaSilHülya
Hayatımızda denge olması lazım. Bazı insanlar emekli oldum diye hiç bir iş yapmayor bazı insanlar da işe bagımlı olduğu için emekli olmuyor. Oysa iki davranış da yanlış. Yazı da ne güzel anlatılmış emekliliği. Hareket etmeye devam etmeliyiz, üretmeye devam etmeliyiz 😊 ellerinizi sağlık
YanıtlaSilGene gene çok kritik bir konuya değinilmiş; benim de etrafımda çok gündemde bir konu. Özellikle beyaz yakalıların ağzından düşmeyen, daha emekliliğe 5 sene kala o yanlış psikolojiye girdikleri büyük konu. Benim anlamakta zorlandığım ve hayat boyu üretkenlik ve kişisel gelişimimize aykırı gelen bir durum. Çalışma şartlarını değiştirerek devam etmek bizlerin ellerinde; bu şekilde genç aile bireylerine örnek olacağımız , ilham vereceğimiz, daha konforlu çalışma ve üretme ortamına girilmeli. Allah sağlık verdikçe üretime, çalışmaya devam etmeli. Beyni çalıştırmak zinde olmak birçok hastalığı engelliyor, erteliyor ve hayat kalitemizi , psikolojik dengemizi korumamızı sağlıyor. Çok ince ve önemli bir konuyu ele alan , hatırlatan bu güzel yazı için teşekkürler.
YanıtlaSilBu hatırlatmalara hayatın hızlı akışlarında ihtiyacımız var 🙏💙
Gene gene çok kritik bir konuya değinilmiş; benim de etrafımda çok gündemde bir konu. Özellikle beyaz yakalıların ağzından düşmeyen, daha emekliliğe 5 sene kala o yanlış psikolojiye girdikleri büyük konu. Benim anlamakta zorlandığım ve hayat boyu üretkenlik ve kişisel gelişimimize aykırı gelen bir durum. Çalışma şartlarını değiştirerek devam etmek bizlerin ellerinde; bu şekilde genç aile bireylerine örnek olacağımız , ilham vereceğimiz, daha konforlu çalışma ve üretme ortamına girilmeli. Allah sağlık verdikçe üretime, çalışmaya devam etmeli. Beyni çalıştırmak zinde olmak birçok hastalığı engelliyor, erteliyor ve hayat kalitemizi , psikolojik dengemizi korumamızı sağlıyor. Çok ince ve önemli bir konuyu ele alan , hatırlatan bu güzel yazı için teşekkürler.
YanıtlaSilBu hatırlatmalara hayatın hızlı
akışlarında ihtiyacımız var 🙏💙
Bu yazıyı okuduktan sonra emekli olmak istemedim☺️
YanıtlaSilÜretim ve tüketimde bir denge olması gerekir. Çünkü insan ürettikçe mutlu olur. Hayat bizi emekli etmeden emekli olmayı beklemek, insanoğlunun kendine yapacağı en büyük kötülük olacaktır. Kaleminize, yüreğinize sağlık
YanıtlaSilHayatta durağan olan her şey yok oluyor.et durdukca kokuyor,elma armut çürüyor.su bile durdukça korkup yosun tutuyor.ama biz hep bı duraganligi seçiyoruz.keyif verende zirve haz..üretimde duraganligi
YanıtlaSilKalbimi, beynimi emekliliğe ayirmak istediğim anlarda okuduğum bir yazı. Emeginize saglik
YanıtlaSilÇok faydalı bir yazı olmuş tam da emeklilik düşündüğüm zamanda
YanıtlaSilBence insan sigortalı bir işte çalışmaya başladığı zaman çalışma hayatının tadına varıyor. Yarınlarının getireceği güzel günlerin hayaliyle emekligi bekliyor ama elde edip emekli oldugu zaman o günlerin dolmasını bekledigi mutlugu bulamıyor çünkü amaçına ulaşmış oluyor. Kendisine yeni amaç edinip zevk almaya başlarsa uğraştıgı ne olursa gerçek mutluluğu yakalıyor diye düşünüyorum bir yaşça orta olarak. Sevgilerle.
YanıtlaSil"Kıyametin koptuğunu görseniz dahi elinizdeki fidanı dikin" der elçi durumu özetlercesine.. Son nefese kadar üretmeyi öğütler.. İnsan ürettikce canlı kalabilen bir canlıdır.. Hayatı yaşamak için emeklilik ve dinlenme isteğine büyük bir yanılgıdır.. Oysa insan ürettikçe, çalıştıkça hayatın tadını alır ve mutluluğa ulaşır..
YanıtlaSilÇok güzel bir yazı olmuş, babalar okumalı 🙈
YanıtlaSilemekli olmak için gelmiyoruz
YanıtlaSil- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
YanıtlaSil- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!
Allah da böyle diyor... o halde... haydi yine kalk yeni bir çıraklık başlat...
Elinize sağlık 🌸
YanıtlaSilGüzel bir konuya değinmiş çok da güzel anlatmışsınız. İşleyen demir pas tutmaz diye boşuna dememiş atalarımız.
YanıtlaSilElinize sağlık. Çok güzel
YanıtlaSil