recent posts

banner image

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi, insanların hayatlarında karşılaştıkları problemlere çözümler üreten bir öğretidir. İnsan hayatı boyunca pek çok problemle karşı karşıya gelir. Karşı cinsle olan ilişkisinde, çocuğunu yetiştirirken, bir iş yerinde çalışırken ya da yönetirken, bir dostluk ya da bir ortaklık kurarken... Karşılaştığı problemleri çözmek için ise bir yönteme ihtiyaç duyar. Kimi zaman doğru yöntemi kullanır ve çözer. Doğru yöntemi bilmediğinde ise çözümleyemez. İşte Deneyimsel Tasarım Öğretisi de burada devreye girer. İnsanların karşılaştıkları olayları çözümleyebilmeleri için doğru yöntemleri sunar. Hayatın içerisinden, deneyimlenmiş bilgileri aktarır. Zamana, mekana, kişiye göre değişmeyen, deneyimselleşmiş bilgileri anlatır. Bir ilişkide mutlu olan hangi yöntemleri kullanmış ve mutlu olmuş? Mutsuz olan ne yapmış ve mutsuz olmuş? Hayatında başarıyı yakalamış insanlar neleri yapmış ve başarıya ulaşmışlar? Başarısız olanlar neleri yapmışlar ve başarısız olmuşlar?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi’nde aktarılan tüm bilgiler tutarlılık testinden geçirilmiştir. Böylelikle ancak gerçek olan bilgileri barındırır. İnsanoğlunun gündelik yaşantısını ilgilendiren konularda pratik, uygulanabilir çözümler verir. Bu nedenle her yaştan, meslekten, kültürden insanlara hitap eder. İnsanların hayatlarında pek çok yaşanmışlık vardır, olumlu ya da olumsuz. Ancak insanların çoğu, bu yaşanmışlıklardan deneyim çıkarma konusunda yetersiz kalır. Deneyimsel Tasarım Öğretisi, ortak yaşanan deneyimleri anlaşılır bir şekilde birleştirir ve insanların fayda görecekleri bir biçimde aktarır. 






Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir? Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir? Reviewed by Deneyimsel Tasarım Öğretisi on Kasım 17, 2019 Rating: 5

14 yorum:

  1. Kaliteli zaman geçirip kendinizi geliştirmek mi istiyorsunuz? O zaman sizi bu güzel öğretilerin aşılandığı bu güzel mekana alalım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.❤️❤️☺️

    YanıtlaSil
  2. Çok bilgilendirici bir semiminerdi. Tebrikler

    YanıtlaSil
  3. Bana ve hayatıma kattığı anlam için teşekkürlerimi iletmek isterim. İyi ki derslere katılıp sizinle tanışmak nasip olmuş. İyi ki varsınız. 💜

    YanıtlaSil
  4. DTO insani farklı dunyalara gotüren bir egitim. Aslında bu dunya icinde yasadigımız dunya. Ama bizim dikkatimiz yön degistirmis. Gormek istedigimizi goruyor,duymak istedigimizi duyuyoruz. Seminerler kendimize gelip,nefen burdayım diye düsünmemizi sagliyor. Iste hayatta olma gercegini düsünmek isteyenlere,farkindaliklarini artirmak isteyenlere tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Herkesin muhakkak kendinde birşeyler bulacağı bir seminer.İnsanoglu hayat mücadelesine kendini kaptırdı mı, doğruları da yanlışları da göremiyor.Oysa nasıl herşeyin kendine has bir kuralı var ise hayatımızın da belli kuralları yasaları mevcut ,çoğu belki de farkında olmadan yaptığımız uyguladığımız şeyler ve bu eğitim algılarınızın açılması ve kuralları öğrenmek için harika bir eğitim.Tebrikler...

    YanıtlaSil
  6. Herkes mutlu olmak ister. Ama yanlış sebepler ortaya koyar. Bu eğitim doğru sonuç ortaya koymam için doğru sebepleri bana gösterdi, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Hayatta yasaları bilmek akışa karışıp mutlu olmanın sırrını çözmek demek Dtö insanın üçüncü gözünü açabilmeyi öğretiyor.

    YanıtlaSil
  8. Her yaşanmışlığı deneyim zannetmek.. Deneyim transferini anlamak ve uygulamaya çalışmak çok büyük bir konfor. Arkadaşımın tavsiye ile başladığım bu eğitimin, hayattaki en büyük kazanımlarım arasında olacağını hiç düşünmezdim.

    YanıtlaSil
  9. Deneyimsel Öğreti eğitimlerinin lezzeti anlatılmaz, yaşanır.

    YanıtlaSil
  10. DTÖ seminerlerine katılmak, bu hayatta kendim için yaptığım en iyi şey diyebilirim

    YanıtlaSil
  11. Emeği geçen herkese teşekkürler .

    YanıtlaSil
  12. Yaşanan deneyimlerden yola çıkarak hazırlanan problemleri çözmemizi kolaylaştırıyor

    YanıtlaSil
  13. Kendin için birşey mi yapmak istiyorsun DTÖ seminerlerine katılmanı tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  14. Matematik dersi böyle herkes tarafında sevilen keyifle işlenen bir ders değildir. Az insan kolaylıkla çözer ve bundan da keyif alır. Bazı öğretmenler size denk gelir ve onun stili; sadece matematiği değil tüm dersleri sevdirir. Bir de üstelik kendisinden daha başarılı bir öğretmen olmanızı destekler sevinir.

    Hayatı matematik dersine benzetirsek Deneyimsel Öğreti gibi bir öğretmen bulma olasılığı yine o nadir insanlar kadar çok az.. Hayat içerisin hem problemleri çözmek, hem bundan keyif almak, hem de başkasını senden daha iyi olması için desteklemek..

    İnsan kendine daha büyük bir iyilik yapamaz, daha güzel bir hediye veremez..

    Yani.. Deneyimsel Tasarım Öğretisi
    İyi ki var 🌸

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.