recent posts

banner image

Deneyimsel Tasarım Öğretisi’nin İlişkilere Katkısı Nedir?





Deneyimsel Tasarım Öğretisi aktardığı bilgilerle insanın hayatında, iletişiminde, ilişkilerinde toparlanmasını sağlar. Insanın hayatında farklı farklı rolleri vardır. Bu roller ailesinde, işyerinde, arkadaş ortamında farklı ilişkileri gerektirir. Bu farklılıkları yönetebilmek önemlidir. Insan bu konuda zorlanır ve istemediği sonuçlara varır. İletişim kazaları, ilişki problemleri yaşar. “Bu çocuk neden bizi hiç dinlemiyor? Eşim evle, benimle ilgilenmiyor, sevgilim telefonu elinden bırakmıyor… Elemanıma iş yaptıramıyorum… Görümcem sürekli laf sokuyor… Müşteriler problemli…” der. Insan bildiğini uygular, ama problemlerini çözümleyemez. Ne çocuğu onu dinler, ne karşı cinsin ilgisi artar ne de elemanı iş yapar hale gelir. Çünkü ne zaman, nasıl doğru tepkiyi vereceğini bilemez. Bu noktada Deneyimsel Tasarım Öğretisinin ilişkilerle ilgili yasaları devreye girer.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi hem insanları tanımayı sağlarken, hem de insana iletişimin ve ilişkinin gerçeğini anlatır. İletişim ve ilişki nedir? Bir ilişki nasıl başlar, nasıl değişir ve nasıl bozulur? Çok hevesli başlanan ilişkiden, bir daha görmemek üzere ayrılmak ister. Bu, insanı tanımamak ve ilişki yaşalarını bilmemekten kaynaklanır. Insan yasaları bilmediğinde kıvamı kaçırır. Susması gereken yerde konuşur, gitmesi gereken yerde de kalır. Yasaları bilince yerinde davranır. Insanı tanımak, ilişkilere hakim olmayı getirir.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi verdiği bilgilerle daha sağlıklı, kaliteli, dengeli ilişkiler kurulmasını sağlar. Nerede, ne zaman ve nasıl davranacağını bilmeyi sağlar. Insanları tanıyarak, ilişki dengelerini ayarlamayı sağlar.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi’nin İlişkilere Katkısı Nedir? Deneyimsel Tasarım Öğretisi’nin İlişkilere Katkısı Nedir? Reviewed by Deneyimsel Tasarım Öğretisi on Kasım 14, 2019 Rating: 5

1 yorum:

  1. Ne güzel bir anlatım. İnsan ilişkilerinin özeti. Hayatın özeti. Bir ömür anlamadan geçirmektense ilişkileri anlamak ne kadar kıymetli.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.