recent posts

banner image

Haydi!.. Hareket Zamanı

                                                     

Ne yapacağını bilmiyordu. Sanki sırtında binlerce yük var ve artık taşıyamıyordu. Kendini hep şikayet ederken buluyordu. Bu durum artık canını sıkmaya başlamıştı. Hiç de faydası yoktu. Bu durumdan kurtulmak istiyordu. Ne yapabilirim diye düşündü? Belki de kilit cümle buydu. Artık bir şeyler yapma zamanı gelmişti çünkü..

Hayat en büyük öğretmendi. Yaşadığımız her şey bize bir şeyler öğretiyordu. İnsanın ömrünün kalitesini de yaşanmışlıklarının kalitesi belirliyordu. “O zaman yaşanmışlıklarımın kalitesini nasıl artırabilirim?” diye düşündü.

Öğrencilik yılları aklına geldi. Ünite ünite, konu konu çalışmalar yaparlardı. Konuları bu şekilde parçalara ayırmak anlamasını ve öğrenmesini kolaylaştırıyordu, ileri götürüyordu. Düşündü; Hayatına baktı.. Aslında onu da konu konu düşünse, anlamaya çalışsa pek çok şeyi çözebilirdi belki de.. Hayattaki her konu bir yaşanmışlık ve bir şey öğretiyordu çünkü..

Birden bir “ahhhh!” çekti. Hayat kitabının sayfalarını sadece çevirmişim. Konuyu anlamaya çalışmamışım. Kafa yormamışım. Bakmışım ama okumamışım. Sadece yaşayıp geçmişim. Birden bir silkelendi ama hala nefes alıyorsa ve bunları düşünebiliyorsa demek ki yapılacak bir şeyler var dedi.

Tıpkı hastanın tedavisi için masaya yatırılması gibi kendini masaya yatırdı. Başka bir tabirle yaşadıklarını konu konu, ünite ünite ayırdı. Bir yerden başlamak gerekiyordu. Arabanın ileri vitesi olduğu gibi geri vitesi de vardı. Geriye gittiği yerleri düşündü. Belki o yıllara geri dönemezdi ama en azından aynı hataları yapmaktan kendini koruyabilirdi. En azından bu üniteden öğrenerek çıkabilirdi.

İnsan hata yapan bir canlı ve çok hata yapıyoruz. Ancak hata yapmaktan daha kötü olan aynı hataları tekrarlamak. Hatasız olmak mümkün değil ama hata tekrarını engellemek mümkün.

Peki, hata tekrarını nasıl engelleyebilirdi?

O hataları neden yapmıştı?

O hatayı cazip hale getiren neydi?

Neden bazı hatalarda bu kadar ısrar etmişti?

Düşünüyor ve kendine sorular soruyordu. Kimi zaman bulduğu cevaplar ise canını çok acıtıyordu…Ama artık hesaplaşma zamanıydı ve bu kadar yaklaştığı şeyden canı acısa da uzaklaşmak istemedi. Bu yüzleşme olmadan buradan çıkış olamayacağını fark etmişti.

Kendi ile konuşmaya başladı. Bir o tarafa geçip bir bu tarafa geçip konuşuyordu. Sanki geçmişteki kendi ve şimdiki kendi ile sohbet ediyordu. Bu iyi gelmişti. Bir taraftan da etrafına bakıyordu. Kendi kendine konuşan insan pek hoş karşılanmaz dedi ve ilk önce kendi kendisine güldü. Birisi görse şu halime ne der diye düşündü.

Yaşadıklarında olumlu ve olumsuz olanları ayıklamaya başladı. Konulara ayırdı kendince.

  • Hangi konularda ayağı takılmış?
  • Hangi konularda hazzına yenilmiş?
  • Hangi konularda acısından kaçtığı için yapmamış? 
  • Hangi konularda oyalanmış?
  • Hangi konularda geç kalmış, erken davranmamış?
  • Hangi konularda yapması gerekenden daha az performans sergilemiş?
  • Hangi konularda suçu dış dünyaya atmış?
  • En çok nerelerde yanılmış?
  • Aldandığı yerlerde neleri ve neden gözden kaçırmış?
  • Ne yapınca kaybettiğini zannetmiş? Ne yapınca gerçekten kaybetmiş?
  • Ne yapınca kazandığını zannetmiş? Ne yapınca gerçekten kazanmış?
  • Neleri iyi yapmış?
  • İyi yaptıklarının sebepleri neymiş?
  • Neleri daha iyi yapabilirmiş?
  • Nerelerde güçlü davranmış?
  • Nerelerde güçsüz kalmış?

Bu düşünceler ile vakit geçirdi. Hayatını konu konu, sayfa sayfa ayırdı. Zordu insanın kendisi ile yüzleşmesi. Başı ağrıdı, yoruldu. Ama daha önce şikayet ederken hiç hissetmediği bir ümit de doğdu içine.. Soruları çözebilmeye başlayan çocuğun sevinci gibi şeyler hissetti. Henüz çözememiş olsa da çözüm için sorması gereken soruları sormuştu kendine. Bu da çok önemli bir adımdı. Fark etmeden nasıl olacaktı ki zaten? Fark etmek ilk adımdı.

Sonra her üniteye ayırdığı konulara döndü; belki önemsiz ve basit gibi görünüyordu. Bu konuyu halledersem hayatım toparlanır mı ki diye düşünebilirdi. Ama yine öğrencilik yılları aklına geldi. Sayfa sayfa, ünite ünite ama toplamda ne kadar çok konu halledilmişti. Küçük başlaması gerektiğini anladı.Basit olanı küçümsemeyip küçük çözümlere razı olmalıydı.

Ve artık hareket zamanıydı.

Neye gücü yetiyorsa oradan başlamalıydı.

Basit görmeden, ertelemeden.

Kararlıydı…

En güzeli kendini daha iyi hissediyordu.

Peki; sen düşündün mü ?

Senin 'BASİT' in ne? 






Haydi!.. Hareket Zamanı Haydi!.. Hareket Zamanı Reviewed by Deneyimsel Tasarım Öğretisi on Ağustos 26, 2022 Rating: 5

88 yorum:

  1. Yol gösterici bir yazı olmuş. Çok güzel.. Benim ' basit'im ne, nereden başlasam diye düşünmeye başladım : )

    YanıtlaSil
  2. Bu hatayı cazip hale getiren ne? Hatalarımızı neden tekrarladığımızı düşünmek için çok güzel bir soru yakalanmış. Kendimize bol bol sormamız gerek 🙈

    YanıtlaSil
  3. Basit'i bulmak için ne güzel sorular sorulmuş. Madde madde, kalem kalem özenle hazırlanmış. Okuyucuya düşünüp, cevapları vermek kalmış. Basit olan kolay değildir, der DTÖ. Basite inilmez, basite çıkılır. Basite çıkabilmek için konu konu, sayfa sayfa, soru - cevap ilerlemek gerek. Düşündüren yazarlara teşekkürler 🌸

    YanıtlaSil
  4. İnsanın en büyük tuzağı küçüğü basit görmek. Halbuki ardına saklanmış..

    YanıtlaSil
  5. Zaten mesele de bu ya, kendini gerçekten masaya yatırabilmek. Çok güzel bir farkındalık yazısı olmuş. Teşekkürler …

    YanıtlaSil
  6. Nereden başlayacağım diye düşünene pusula olacak bir yazı..
    Problemler üzerinde yazıp, çizmek, düşünmek ve çözüme ulaşmak, ne güzel..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş.
    Yapabileceğimizden başlamak.
    Basitten başlamak.
    Insanin egosuna ters gelen bir şey fakat başarılı olan insanlar hep küçükten başlamış gerçekten.⚘

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı...insan bu yazıdan kendine neler neler çıkarır...çok şeyler çıkarır...emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Unite unite ve Sonuç degerlendirme yaparak olumlu olumsuzlari ayrıştırmak iyi geldi emeğinize yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. En basitten başlayıp harekete geçmek. İnsanı toparlayan bir adım ileriye götüren en iyi yöntem.

    YanıtlaSil
  11. Bazen hareketi başlatmak çok zor gelir insana. Ya hareket başlatacağı o konu çirkin gözükür ya da geçmişte başlatıp devam ettiremediği hareketlerin ağırlığı vardır üzerinde. Böyle zamanlarda basiti basite almadan en basitten başlamak en doğru strateji. Çok güzel gerçekten elinize sağlık, kaleminize kuvvet :)

    YanıtlaSil
  12. Bu hayatta soru varsa cevap ta var, cevaba ulaşmak için doğru soruyu sorman gerekiyor!

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir yazı olmjş, senin basitin ne? Sorusuna bayıldım. Emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Sorular her ne kadar can yaksada her asamda cevaplayalarak ve dogru cevaplara ulasarak ilerlemeyi nasip etsin ALLAH. Emeğinize saglik

    YanıtlaSil
  15. "O hatayı cazip hala getiren neydi"insanoğlu hata yapar,ama her hata öğretici oldugunda o hatanın da bi degeri var,yeniden harekete geçmek ve hiç bir şeyin geç olmadığını ifade eden cok güzel bir yazi olmuş.Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. İnsanın hataları ile yüzleşmesi çok zor bazen ağır gelebiliyor. Basitten başla yeter ki harekete geç.Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel iç açıcı bir yazı. Sihirli kelime ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  18. İnsanoğlu bütüne odaklandığı için harekete geçmesi zorlaşıyor çünkü gözünde büyüyor. Lakin az az başlayıp üzerine koya koya gitse zamanla damlaların birikip göl olduğunu görecek ama işte bu bir tuzak.. Ya hep ya hiç'lik.. Aza hürmet gerek..

    YanıtlaSil
  19. İnsanın her gün sonuç değerlendirme yapabilmesi güzel olur. "Bugün şurada şu şu hataları yaptım. Şu yanlış kelimeyi kullandım ." gibi.
    İnsan hata yapan bir canlı. Önemli olan hatalarından geri dönmek.

    YanıtlaSil
  20. “Hayatın bütününü parçalara ayır. Ve madde madde düşün” İyi geleni veya kötü geleni ayıklamak İçin yol gösteren, Faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler 🙏🏻 ❤️

    YanıtlaSil
  21. İnsan büyük hedefler koymayı seçer kendine ve o zorluklarda yapamıyorum deyip ,erteler ,pes eder. Örneğin Evimin düzenli olmasını istiyorum, bu hafta çok büyük temizlik yapacağım ve bundan sonra düzen olacak der ama sabah kalktığında pijamasını katlamadığının farkında değildir. Oysa düzen için önce en basite önem vermesi gerekir. Bugün pijaması kenarda kalır bir saat sonra yanına çorabını atar sonra tokasını koyar sonra hırkasını…..vs. 1 hafta sonra ev yine karışmış. Basite disiplin hedefe götürecek en önemli strateji.

    YanıtlaSil
  22. Her yoğunluğunda boğulan insanın okumasını tavsiye ederim ..

    YanıtlaSil
  23. Her büyük şey o küçük adımla baslar

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel olmuş, ilaç gibi geldi, Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  25. İnsan nasıl bozulduğunu anlamayacak kadar minik hamlelerle ilerliyor. Çözüm her şeyin zıttında gizli ise az olanı küçümsemeden yine minik hamlelerle düzelebiliriz! Azda, çok bereket vardır.
    “Şunu yapsam ne olur? Yapmasam ne olur?” dediğim şeyleri gözden geçirmeye karar verdim. Bu yazıyı anladıysak çok şey anladık demektir. Teşekkür ederim…

    YanıtlaSil
  26. Evet, insan sadece bulunduğu duruma takılıp kalır, problemini irdelemez düşünmezse, içinden çıkılmaz bir hâl alır. Düşünüp irdeleyip basitte olsa bir hamle bir hareket başlatırsa o zaman çözüm yollarının önü açılır. Emeğinize sağlık, yine çok güzel yol gösterici bir yazı..

    YanıtlaSil
  27. Basiti önemsemenin,yaşamımızda konforu sağladığını anlatan faydalı bir yazı,elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  28. Evet hepimizin, biri geçmişi var geçmişte yaptığımız yanlışlar ve hatalar var, onları zihnimizde abartıp bir probleme çevirmek yerine küçüğü küçümsemeden çözebilmek güzel bir başlangıç olmuş

    YanıtlaSil
  29. Okuyanı da kendini muhasebe etmeye heveslendiriyor çok güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  30. Cevap zittinda gizli sanirim.'Hayatin ritmine uyum sagla ,hareketsiz kalma..cunku bu hayatta hersey hareket halinde iken senin duragan olman sadece durmana degil gerilemene de sebep.Yasa:bir sey ilerliyemiyorsa geriliyordur.Konu cok gercek ve tutarli oldugu icin her yerde uygulayabiliriz.Deneyimsel tasarim ogretisindeki bilgiler hayatin tam icindeki gercek bilgilerdir.Bu sebepten nereye koyarsan yasa calisiyor.Saglik acisindan bakalim;pandemi zamani zorunlu olarak evlere kapandik ve ozellikle 65 yaş üstü sert kurallar yasadi.Hareketsiz kaldikca kaslar gucsuzlesti,kanin damarlarda akisi zayifladi.Bilincli boyut zayifladi ,insanlar depresyona girdi.Yani disarda doga hareketini devam ettirirken bizler hareketsiz kaldik.Kaslarimiz zayifladi ,istahimiz azaldi v.b sayabilecegimiz pek cok sebep olustu.Fakat bu surecte bile kendine hedef koyup yasamini dinamik gecirmeye calisanlar basarili oldu.Daha az etkilendi.Yani soylemek istedigim sey insanin her durumda ,zorlukta harekete gecme sebebi amaci olmasi gerekiyor.Ureten insan canlidir.Harekete gecmek icin bir sebep aramaz cunku zaten sebepleri vardir.Yasam amaci olanlar 80 yasina da gelse yaslanmazlar,sadece yaş alirlar.Bazen durmamiz gereken zamanlar olabilir ,fakat o bir mola olup sonra yeniden ayaga kalkip harekete devam etmelidir.Dengeyi bozan asiriliklardir,hareketin surekliligi icin dengede olup,amacina yonelik eylemler olusturmak kisiyi mutlu ve basarili yapar.Yeniden farkindalik olusturdunuz,emeginize saglik.

    YanıtlaSil
  31. Şunu farkettim hayatta ne var bundan bir şey olmaz dediğim küçük gördüğüm her şey ileriki zamanlarda çözmekte zorlandığım problemler haline geldi 😔

    YanıtlaSil
  32. Çok güzel bir yazı
    İnsan maalesef basite kibir yapıyor.

    YanıtlaSil
  33. Azı küçümsemek hepimizin yaptığı çok önemli bir aldanış..

    YanıtlaSil
  34. Hareket etmek için basitten başlamak insana sıkıçı gelir. Halbuki az çok olur. İnsan basitle yol alır ve yaptıkça yapası gelir.

    YanıtlaSil
  35. Nereden başlamalıyım diye düşünenler için rehber olabilecek bir yazı. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  36. basiti önemsemek
    Bir tebessüm hem sadaka hem mutluluk sadece tebessüm ederek başarmak yol katetmek çok güzel

    YanıtlaSil
  37. “Basit olan kolay değildir”

    Geçen günlerde, ney dersimde hocam da böyle söyledi. Basit olanı kolay sanıp, o notaları doğru ve güzel çalamadan, daha zor ve karmaşık notalar üzerinde yoğunlaşıyoruz..Bu yazı hayata da öyle bakıp, aksiyon aldığımızı anlatan şahane bir yazı olmuş.
    Son soru anahtar soru :))

    YanıtlaSil
  38. Basite disipline olabilmek… basitte hareket edebilmek… elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  39. Ne güzel bir yazı, emeklerinize sağlık. Teşekkürler 🌺

    YanıtlaSil
  40. Çok güzel bir yazı olmuş, akıl ve yürekten geçirilmiş, kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  41. Haydi hareket zamanı…..
    Sen hangi soruyu cevaplayarak başlıyorsun ?Çok güzellll

    YanıtlaSil
  42. DTÖ derki "Basiti küçümseme" maalesef çoğumuz ya bilmiyoruz yada unutuyoruz. Büyük hedeflere varanlar büyük adımlarla değil,basit küçük küçük adımlarla oraya vardılar.Emeğinize sağlık, güzel bir yazı 🌾

    YanıtlaSil
  43. Basite disipline olmanın önemini bir kez daha farkettiren bir yazı.. İyi geldi… Ellerinize sağlık…

    YanıtlaSil
  44. Öyle ise biz okurlara aza razı,aza teşekkürlü başlangıçlar düşüyor...
    Tüm okuyuculara bu yazının rehberliğinde güzel başlangıçta diliyorum selamlar.

    YanıtlaSil
  45. Hayatta her şey hareket halindeyken, basiti önemsemyip, disipline olabilmek dileğiyle...
    Çok güzel anlatım.
    Emeğinize yüreğinize sağlık 😇

    YanıtlaSil
  46. Yazı için çok teşekkürler. Tam ihtiyacım olduğu zamanda, aklımdan aynı sorular geçerken okudum.

    YanıtlaSil
  47. Basiti önemsemek insana fark katar

    YanıtlaSil
  48. Çok güzel bir yazı ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  49. Harekette bereket var. Birde bu hareket iç dünyamıza doğru ise daha da bereket var. Problemlerimizi iç dünyamızda aramak, çözümü de kendimizde bulmamızı sağlıyor. O zamanda kalıcı çözüm oluyor.

    YanıtlaSil
  50. Yaptığımız hatalarda hep basitten başlamiyor mu bağımlı olduğumuz bir yerde hiç yapmiyacagimiz bir şeyi bir kereden ne olur diye başlamiyormuyuz.

    YanıtlaSil
  51. Basit kelimesini kaleminizle emeğinizle çok güzel tarif ettiniz teşekkürler

    YanıtlaSil
  52. İnsanın bu hayat koşuşturmacasının içinde bir durup da kendine zaman ayırması ve bugüne kadar yaptıklarını değerlendirmesi çok kıymetli. Tabi ki en önemlisi de ufak adımlarla ilerlemek. Hızlı gitmeye çalışırsak çok çabuk yoruluyor ve pes ediyoruz çünkü.

    YanıtlaSil
  53. Çok güzel hayatımı gözden geçirmemi sağlayan bir yazı olmuş. Soruları yazıp karşıma kendimi oturtup aynı soruları sordum karşımda ki Yeşim’e .. aldığım cevaplarla tekrar harekete geçmeye karar verdim . Beni yüreklendiren bir yazıydı . elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  54. Güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  55. Mükemmel bir yazı çok faydali

    YanıtlaSil
  56. Tam da böyle film sahnesi gibi kendinle soru cevap çalışması yapma fikri çok hoş geliyor insana ama biraz ütopik değil mi diye düşünüyordum. Yorumlarda yaptığını yazanlar olmuş. Denemek lazım.

    YanıtlaSil
  57. Bir şeyden ne kadar kaçarsan o şeyin daha çok kovaladığını fark ettim misal sevmediğiniz bir insan tipinden dolayı sürekli kaçmanız yerine bununla başa çıkmayı öğrenmek gerek belkide eşiniz bu insan tipinden olacak veya çocuğunuz yani kaçamayacağınız birisi zor gelebilir ancak daha zoru gelmeden bununla başa çıkabilmeyi öğrenmek gerekiyor bu yazı bana bunu hatırlattı

    YanıtlaSil
  58. Yazıda olduğu gibi yaşadıklarımızı sorgulayıp, parçalara bölüp cevap aramak bizi çok iyileştiren bir yöntem olacaktır. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  59. hala nefes alıyorsam ve bunları düşünebiliyorsam demek ki yapılacak bir şeyler var!!!
    HAREKETE GEÇME ZAMANI!!!

    YanıtlaSil
  60. Çok etkileyici bir yazı. İnsan hayatında bu sorularla ve vereceği cevaplarla kendine yön verebilir.

    YanıtlaSil
  61. Çok güzel bir yazı ✨✨

    YanıtlaSil
  62. İnsanı hataya düşüren en büyük şey: basiti önemsememesi. İnsanı usta yapan şey: basiti önemsemesi.

    YanıtlaSil
  63. Çözüm ve çıkış yolu basite disipline olmak. İnsanoğlu problemlerini bütün olarak düşündüğünde içinden çıkamaz ve çözüm üretemez hale geliyor. Oysa böl parçala yönet taktiği ile basitten başlamak her zaman işe yarar. 20 kalemi bir seferde kıramazsın ama teker teker hepsini kırarsın.

    YanıtlaSil
  64. En basitinden başlamak... Ne kadar basit ama başlaması zor?

    YanıtlaSil
  65. Çok güzel sorular. Insan kendisiyle ve hatalariyla yüzleşebilmek büyük bir erdemliktir. Yüzleşmeden hayata devam edilemiyor...

    YanıtlaSil
  66. Evet benim basitim ne acaba ? Düşüneceğim bunu çok güzel bir yazı

    YanıtlaSil
  67. İnsan ne kadar az düşünüyor.
    Başkalarının hatasına bakmaktan kendini göremiyor. İnsan hatalarıyla yüzleşmek ostemiyor istese degismek zorunda olduğunu biliyor . En kolayı ben buyum diyor.

    YanıtlaSil
  68. Çok güzel bir yazı, teşekkür ederiz 🥰

    YanıtlaSil
  69. Neye gücü yetiyorsa oradan başlamalıydı.

    YanıtlaSil
  70. Harekete geçebilmek ile basiti önemsemek arasındaki ilişkiyi delillerle açıklayan güzel bir yazı olmuş... Emek verenlerin kalemine sağlık...😊

    YanıtlaSil
  71. İnsan en büyük golü basit olarak gördüğü, onemsemediği yerden yiyebiliyor. Bu gerçeği gözler önüne seren keyifli yazı için teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  72. Hayatımızı konulara ayırmak ve detay detay düşünerek soru cevap hatalarımızı ve doğru yaptıklarımızı tespit etmek ,ne güzel bir çalışma. Bir dönüşüm başlatacağımız zaman basiti önemseyerek o doğru davranışımızı sürekli hale getirmek önemli. Az ama her gün. Aynı zamanda zihin tekrar ile öğreniyor. Keyifle okudum , teşekkürler.

    YanıtlaSil
  73. Çok güzel, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  74. Hareket bereket getirir.

    YanıtlaSil
  75. Farkı fark edip en basitten başlayıp hareket ettiğimizde toparlanmaya başlıyoruZ. İlk önce harfleri öğrenip sonra kelimelere cümlelere geçmek ve en son okumak gibi. Hayatımızı doğru okumak dileğiyle . teşekkürler

    YanıtlaSil
  76. Çok etkileyici..Basit basit başlıyor ama basit basit kalmıyor

    YanıtlaSil
  77. Kısa ve ÖZ ama çok şey anlatılmış aslında. Gerçekçi ve keyifli bir bakış açısı...Emeğinize sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  78. Yazıyla beraber bende iç dünyama yolculuk yaptım. Muhasebe zor... En basitten başlamalı. Parçalara bölerek minik minik toparlamalı.

    YanıtlaSil
  79. Hata üzerine, böylesine kapsamlı bir çalışmaya dahil olmadım bir makale okuyarak 🌿 insana ancak bu kadar ayna tutabilir hatalı insan yoktur insanın hataları vardır. Hocamın bu sözü hatasından dolayı yok saydığım insanlara karşı tekrar düşünme ve kendi hatalarımı farketmemi sağladı 🍂 Hatalarını tekrarlamadığımızda daha iyi olacağız, görüp telafi edenlerden olmak duasıyla 🌾

    YanıtlaSil
  80. Düşünüyorum da ne kadar zor basit’imizi bulmak. ‘Basit’ ama ne kadar zor! Çok hoş bir yazı emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  81. Uzaktaki her şeyi çok net bir şekilde görür insan ancak burnunu ucunu görebikmekte bir o kadar zorlanır... Hayatımızdaki hata ve olumsuzlukları da en yakından en basitten düzeltmeye başlamak gerekir belki de..

    YanıtlaSil
  82. Hadi en basitten ...

    YanıtlaSil
  83. Basite çıkmak insanın hareketini nasıl da kolaylaştırıyor

    YanıtlaSil
  84. Fark etmek, ümitsiliğe kapılmamak ve basitten başlamak kendi adıma çıkardığım notlar teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  85. Elinize sağlık sorularla somutlaştırmak ne iyi olmuş

    YanıtlaSil
  86. Kaleminize sağlık çok güzel bir yazı.en güzel şekilde harekette olmak nasip olsun .en küçüğü görüp unutmamak...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.